Tartalomjegyzék GDF-HID
A Gábor Dénes Főiskola hallgatóinak nemhivatalos fóruma
 
 segédletekSegédletek     Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Visual Basic
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
 
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tantárgyak Ö-Z
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ady19
haladó fórumozó
haladó fórumozó


Csatlakozott: 2005.10.11. Kedd 18:13
Hozzászólások: 163

HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 10:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, nekem is szükségem lenne információkra, ugyanis a január folyamán mennék vizsgázni. Így én is nagyon megköszönném ha valaki megosztaná a vizsgatapasztalatait...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Pepe22
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó


Csatlakozott: 2008.09.30. Kedd 12:36
Hozzászólások: 70

HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 11:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ady19 írta:
én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, nekem is szükségem lenne információkra, ugyanis a január folyamán mennék vizsgázni. Így én is nagyon megköszönném ha valaki megosztaná a vizsgatapasztalatait...


Csatlakozom én is a kollégákhoz.
Írjatok!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
helpfile
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó


Csatlakozott: 2005.02.28. Hétfő 16:14
Hozzászólások: 75

HozzászólásElküldve: 2009.01.05. 18:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

VB vizsgára korrepetálást vállalok
palfigy@freemail.hu


ady19 írta:
én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, nekem is szükségem lenne információkra, ugyanis a január folyamán mennék vizsgázni. Így én is nagyon megköszönném ha valaki megosztaná a vizsgatapasztalatait...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
toa
hozzászóló
hozzászóló


Csatlakozott: 2008.05.21. Szerda 0:40
Hozzászólások: 5

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 00:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ma voltam vizsgázni. A menete ugyanaz, amit Junior83 írt. Hatan voltunk, bementünk, mindenki húzott egy feladatot. A tanár úr külön mindenkihez odament és elmagyarázta az adott feladatot, hogy minden világos legyen. Aztán hajrá!

Én a 6-ost húztam ami nagyjából így nézett ki: A Formra fel kellett tenni egy TextBox-ot (többsoros, ScrollBarokkal, sortörés nélkül), valamint két ComboBox-ot. Az egyik ComboBox-ban legyenek azok a betűtípusok, amikből van normál (Regular) stílus, a másikban betűméretek legyenek. A TextBox szövegének a kiválasztott betűtípus- és méretben kell megjelennie, az alapértelmezés Arial 10-es. Betűtípust csak a listából lehessen választani, a méretet be is lehessen írni.

Amit tudok ajánlani: töltsétek le a könyv mellékletét, nézzétek meg, próbálgassátok ki a feladatokat. Ha azokat értitek, akkor a vizsgán sem lehet gond.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ivory
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó


Csatlakozott: 2008.10.04. Szombat 15:10
Hozzászólások: 83

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 01:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönjük a részletes beszámolót!

Én ma álltam neki igazából és még nem nagyon értem egyelőre... Na de a szorzótáblát sem 1 nap alatt tanultuk meg.:)

Leszedtem a könyv mellékletét, plusz megvan az összes gyakorlat is megoldással... Végigpörgetem mindet aztán majd lesz valami. Elméletet kérdezett? vagy csak kód írás van...


Sikerült egyébként?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sliders
hozzászóló
hozzászóló


Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 13:42
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 11:20    Hozzászólás témája: kérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy olyan kérdésem lenne, hogy például mire lehet 2-est kapni vagy 3-ast és így tovább? Például ha mindent felpakolsz a formra meg beállítod az 2-es? Vagy egy kódsornak jónak kell lennie?
Szóval érdekelne hogy hogy megy az osztályzás, asszem ez sokakat érdekelhet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Robi
a fórum mestere
a fórum mestere


Csatlakozott: 2008.12.17. Szerda 9:34
Hozzászólások: 353

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 11:56    Hozzászólás témája: Re: kérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

Visual Basic alatt ugye VB.NET 9-et kell érteni, nem a sima VB-t, ami már gyakorlatilag megszűnt? Ahhoz értek, szóval lehet kérdezni, ha valaki úgy gondolja. Cool

Sliders írta:
ha mindent felpakolsz a formra meg beállítod az 2-es?

Ez most komoly? Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sliders
hozzászóló
hozzászóló


Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 13:42
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 13:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Visual studio 2005 professional van. Mi azt tanultuk idén és gondolom ezen is van a vizsga szóval a 9-es az a 2008-as.

Én ezt a formra pakolást példának mondtam. szeretném tudni az osztályzás mikéntjét. Gondolom nem csak 1-es és 5-ös van.

Szóval hogyan néz ki a köztes állapot, mik a teljesítési szintek.
Nagyon megköszönném ha a tapasztalatotokat megosztanátok :)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Ivory
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó


Csatlakozott: 2008.10.04. Szombat 15:10
Hozzászólások: 83

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 14:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a visual studio 08-at használom, illetve ezzel próbálok készülni... Tanár ezt vagy a 05-öt javasolta, én ezt tudtam megszerezni...
Még nem igazán vágom a forráskódot, de még van majdnem egy hetem, úgyhogy még nem akkora a para:D


Szerintem valamilyen szinten muszáj lesz kódot is írni a vizsgán, mert egy összepakolt beállított Formra nem fog elégségest adni, annak valamit csinálnia is kell hogy görbüljön.:S Nem vagyok benne biztos, de mintha mondta is volna ezt nekünk a tanár a gyaxin...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Pepe22
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó


Csatlakozott: 2008.09.30. Kedd 12:36
Hozzászólások: 70

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 14:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ivory írta:
Én a visual studio 08-at használom, illetve ezzel próbálok készülni... Tanár ezt vagy a 05-öt javasolta, én ezt tudtam megszerezni...
Még nem igazán vágom a forráskódot, de még van majdnem egy hetem, úgyhogy még nem akkora a para:D


Szerintem valamilyen szinten muszáj lesz kódot is írni a vizsgán, mert egy összepakolt beállított Formra nem fog elégségest adni, annak valamit csinálnia is kell hogy görbüljön.:S Nem vagyok benne biztos, de mintha mondta is volna ezt nekünk a tanár a gyaxin...


Ivory írtam privit, pls, nézd meg:)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Robi
a fórum mestere
a fórum mestere


Csatlakozott: 2008.12.17. Szerda 9:34
Hozzászólások: 353

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 16:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szóval VB.NET. Cool

Innen bárki ingyen letöltheti a fejlesztői eszközöket:
http://www.microsoft.com/express/download/default.aspx

Érdemes alul a DVD-t leszedni,mert abban benne van a C#, C++ és a VB.NET is. Wink

2005 annyival kevesebb, hogy nem VB.NET 9 van benne, tehát, no lambda expression, no LINQ, no WPF (aka Vista avalon) stb. de ez itt úgyse érint senkit. Lehet a régi szintaxissal is kódolni a 2008-ban is. Át lehet a .NET-es is állítani 2.0-ra, de ez nem érint itt semmit, szóval no para. Cool
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Robi
a fórum mestere
a fórum mestere


Csatlakozott: 2008.12.17. Szerda 9:34
Hozzászólások: 353

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 16:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

VB.NET 9-ben ilyeneket lehet írni:
Kód:

Public Function GetCount(Of TItem)(ByVal collection As IEnumerable(Of TItem), ByVal item As TItem) As Integer
    Return collection.Where(Function(q) q.Equals(item)).Count()
End Function


Jó, mi? Laughing Az extension method is fincsi. Razz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
toa
hozzászóló
hozzászóló


Csatlakozott: 2008.05.21. Szerda 0:40
Hozzászólások: 5

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 17:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ivory írta:
Köszönjük a részletes beszámolót!

Én ma álltam neki igazából és még nem nagyon értem egyelőre... Na de a szorzótáblát sem 1 nap alatt tanultuk meg.:)

Leszedtem a könyv mellékletét, plusz megvan az összes gyakorlat is megoldással... Végigpörgetem mindet aztán majd lesz valami. Elméletet kérdezett? vagy csak kód írás van...


Sikerült egyébként?

Igen, sikerült (5-ös). Egy srác kapott 3-ast, neki valami olyasmi volt a feladata, hogy ha a Formot átméretezed, akkor a rajta lévő controllok tartsák meg a relatív helyüket (egy Labelnek kellett a Form közepén lenni, egy másiknak a Label alatti terület közepén vagy valami ilyesmi). Azért lett neki 3-as mert a Formnál nem a ClientSize-ból számolgatta a méreteket, hanem csak a Width/Height-ból.
A többieknek 5-ös lett, volt aki az RGB-s színkeverős példát húzta, volt egy olyan hogy két ListBox között kellett pakolgatni (adott indexre beszúrni, onnan törölni), a többire nem nagyon emlékszem.

Külön elmélet nincs a vizsgán, csak a feladatmegoldás. Ha kész vagy megnézi a futó programot, aztán belenéz a kódba is (igazából itt teljesen mindegy, lehet akármilyen gány a megoldás, ha működik).

Az osztályzásról: nyilván ha a feladat szerint működik a programod akkor 5-ös. Ha nem akkor attól függ a jegyed, hogy a tanár úrnak mennyit kell segítenie (milyen súlyú hibát vétettél).

Még annyit, hogy a gépeken Visual Studio 2005 van, viszont az MSDN nincs feltelepítve. A probléma ezzel annyi, hogy én a programból az online helpet sem tudtam elérni (állítólag böngészőn keresztül ment volna, azt én nem próbáltam). Szóval erre figyeljetek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Robi
a fórum mestere
a fórum mestere


Csatlakozott: 2008.12.17. Szerda 9:34
Hozzászólások: 353

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 17:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

toa írta:

ha a Formot átméretezed, akkor a rajta lévő controllok tartsák meg a relatív helyüket
...
Még annyit, hogy a gépeken Visual Studio 2005 van, viszont az MSDN nincs feltelepítve.

Hát az auto sizing a WPF-ben alapból van, gondolom ezért nincs fent a VS 2008. Laughing (Egyébként a VS 2010 béta is már leszedhető, év végre lesz RTM.)

MSDN az itten van: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/default.aspx

Ha dobtok feladatsort itt megoldhatom. Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Pepe22
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó


Csatlakozott: 2008.09.30. Kedd 12:36
Hozzászólások: 70

HozzászólásElküldve: 2009.01.06. 17:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

toa írta:
Ivory írta:
Köszönjük a részletes beszámolót!

Én ma álltam neki igazából és még nem nagyon értem egyelőre... Na de a szorzótáblát sem 1 nap alatt tanultuk meg.:)

Leszedtem a könyv mellékletét, plusz megvan az összes gyakorlat is megoldással... Végigpörgetem mindet aztán majd lesz valami. Elméletet kérdezett? vagy csak kód írás van...


Sikerült egyébként?

Igen, sikerült (5-ös). Egy srác kapott 3-ast, neki valami olyasmi volt a feladata, hogy ha a Formot átméretezed, akkor a rajta lévő controllok tartsák meg a relatív helyüket (egy Labelnek kellett a Form közepén lenni, egy másiknak a Label alatti terület közepén vagy valami ilyesmi). Azért lett neki 3-as mert a Formnál nem a ClientSize-ból számolgatta a méreteket, hanem csak a Width/Height-ból.
A többieknek 5-ös lett, volt aki az RGB-s színkeverős példát húzta, volt egy olyan hogy két ListBox között kellett pakolgatni (adott indexre beszúrni, onnan törölni), a többire nem nagyon emlékszem.

Külön elmélet nincs a vizsgán, csak a feladatmegoldás. Ha kész vagy megnézi a futó programot, aztán belenéz a kódba is (igazából itt teljesen mindegy, lehet akármilyen gány a megoldás, ha működik).

Az osztályzásról: nyilván ha a feladat szerint működik a programod akkor 5-ös. Ha nem akkor attól függ a jegyed, hogy a tanár úrnak mennyit kell segítenie (milyen súlyú hibát vétettél).

Még annyit, hogy a gépeken Visual Studio 2005 van, viszont az MSDN nincs feltelepítve. A probléma ezzel annyi, hogy én a programból az online helpet sem tudtam elérni (állítólag böngészőn keresztül ment volna, azt én nem próbáltam). Szóval erre figyeljetek.


Csaó!

Miből készültél fel a vizsgára?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tantárgyak Ö-Z Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
4 / 10 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség

Tárhelyszolgáltatónk a www.nlgsys.net